Naslovna Glavno jelo Ručak iz rerne: Ćuftice od tikvica sa kukuruznim brašnom

Ručak iz rerne: Ćuftice od tikvica sa kukuruznim brašnom

9192
0
Foto: shutterstock

Brze ekonomične i veoma jednostavne ćuftice, pogodne za laganu večeru ili ručak.

Sastojci:

tikvice – 750 g
beli luk – 1 čen
peršun – 2 kašike, iseckan
mirođija – 1 prstohvat, sušena
biber – 2 prstohvata ili po ukusu
kukuruzno brašno – 5 kašika
1 jaje
so – po ukusu
maslinovo ulje – za posipanje

Priprema:

Očistite tikvice od krajeva i ne ljušteći ih narendajte na krupno. Stavite izdašan prstohvat soli, promešajte dobro i ostavite da puste vodu oko 1 sat.

Ocedite i temeljno istisnite svu tečnost od tikvica. Razbijte u njih jaje, stavite začine i kukuruzno brašno.

Pročitajte i:  Crno-beli desert: Sočne kocke koje će vas oduševiti (VIDEO)

Promešajte i ako je potrebno dodajte još brašna, tako da jednostavno možete da oblikujete ćuftice.

Blago namazanim rukama uzimajte smesu i pravite blago spljeskane loptice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Pospite svaku ćufticu od povrća maslinovim uljem.

Pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.