Naslovna Glavno jelo RUČAK BEZ KONKURENCIJE: Zapečena svinjetina u belom sosu

RUČAK BEZ KONKURENCIJE: Zapečena svinjetina u belom sosu

1896
0
Foto: Shutterstock

Ručak za sve gurmane, prste da poližeš.

Sastojci 

  • 800 g svinjskog vrata
  • 285 h majoneza
  • 300 g kačkavalja
  • 250 g mariniranih pečuraka
  • so 1 kašičica
  • 1 dl belog vina

Kako pripremiti

Meso poređajte u dublji pleh ili zemljanu posudu, začinite i premažite majonezom. Preko njega stavite seckane pečurke, pa nalijte vinom, ali tek toliko da dođe do sredine mesa, da se ne bi pomešalo s majonezom. Prekrijte aluminijumskom folijom, pa pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Skinite foliju, pospite rendanim kačkavaljem, pa vratite da se peče još desetak minuta, dok se ne uhvati zlatna korica.

Pročitajte i:  Neverovatno: Skuvajte ručak u mašini za sudove (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.