Naslovna Glavno jelo RECEPT ZA POČETNIKE: Mekana i sočna svinjetina u saftu

RECEPT ZA POČETNIKE: Mekana i sočna svinjetina u saftu

5063
0
Foto: Shutterstock

Kada želite kremast i mekan obrok ova varijanta mesa u saftu je idealan izbor.

Potrebno je:

  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • pola kilograma svinjskog mesa
  • malo aleve paprike
  • malo soli, vegete, bibera
  • 1 sveža manja luta papričica
  • 250 ml soka od paradajza
  • malo šećera

Priprema:

Luk i šargarepu očistiti, pa u blenderu izmiksirati i staviti na malo ulja da se dinsta. Nakon što luk postane staklast dodati meso isečeno na kockice, pa promešati. Naliti malko vode i dodati začine, sve može po ukusu. Malo vegete, bibera, soli, paprike i sitno iseckan beli luk i peršun. Ako volite pikantno stavite i sitno iseckanu jednu ljutu papričicu. Ako ne volite ljuto izostavite ovaj sastojak.

Pročitajte i:  ODUŠEVIĆE VAS UKUS: Napravite suši od slanine, brzo i jednostavno! (VIDEO)

Ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 45 minuta.
Do tada bi trebalo je meso već pri kraju. Tada dodajte sok od paradajza i promešajte. Nakon toga vratite na laganu vatru da se još malo ukuva i dobije lep saft u kojem se meso nalazi. Probajte da li je saft dovoljno slan, a ako želite dodajte i još začina koje volite.

Kao prilog možete poslužiti krompir, kupus salatu ili neku testeninu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.