Naslovna Glavno jelo Recept za pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa

Recept za pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa

7168
0
Foto: Shutterstock

Ako nemate ideju šta danas za ručak – napravite pileći paprikaš.

Sastojci:

1 kg piletine
2 glavice luka
3-4 čena belog luka
150 g korena celera
2 šargarepe
1 sveža paprika
250 g seckanog paradajza (konzerviran ili svež)
150 ml belog vina
2 lovorova lista
2 kašičice mlevene slatke paprike
pola kašičice mlevene ljute paprike
1 kašika brašna
so
biber
ulje

Za posluživanje:

kuvani široki rezanci ili njoke
kisela pavlaka

Priprema:
Celo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Naseckajte sitno luk, beli luk, celer i šargarepu. Svežu papriku iseckajte na kockice.
U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta, pa potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite da dinstate dok povrće malo ne omekša.
Dodajte meso, kratko ga prodinstajte, zatim dodajte brašno, pa zalijte belim vinom. Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku, začinite biberom i solju, ubacite lovorov list, pa zalijte vodom tako da pokrije sve sastojke u šerpi. Nastavite da kuvate na laganoj vatri oko 15 minuta.
Dodajte seckani paradajz, poklopite i kuvajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuvano.
Za prilog skuvajte široke rezance, njoke, palentu ili slani krompir, pa poslužite u dubokim tanjirima uz dodatak kisele pavlake.

Pročitajte i:  SELJAČKI DORUČAK: Preukusni krompir sa slaninicom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.