Naslovna Glavno jelo Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak za ljubitelje testenine – ŠPAGETE U PARADAJZ...

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak za ljubitelje testenine – ŠPAGETE U PARADAJZ SOSU

2598
0
Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Italijanska kuhinja je jedna od najlepših na svetu. Paste, lazanje, kremasti deserti, pice… Sve je toliko ukusno da ne znate šta biste pre jeli. Italijani nisu poznati samo po predivnim jelima, nego i po fantastičnoj kafi.

Ako i vi želite da se okušate kao kuvarica italijanske kuhinje, onda je ovo pravi početnički recept. Uspeh je zagarantovan, a ukus neverovatan.

Špagete sa paradajz sosom ili poznatije špagete u crvenom sosu su jednako ukusne kao i bolonjeze.

Sastojci:

  • pakovanje špageta
  • 1 veći pelat ili 2 manja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 125 g putera
  • bosiljak
  • malo tucane paprike
  • so

Priprema:
U šerpu sipajte pelat, pa dodajte oljušteni i na pola presečen crni luk. Stavite ceo puter i cele čenove oljuštenog belog luka. Čenove malo pritisnite nožem. Zatim dodajte cele listove bosiljaka, malo tucane paprike i so. Kuvajte na srednjoj temperaturi nekih 45 minuta. U međuvremenu skuvajte špagete. Kada sos bude gotov izvadite crni i beli luk i bosiljak. Sos treba da bude kremast. Ubacite špagete u sos i vaš obrok je gotov.

Pročitajte i:  Nije sarma, ali liči: Rolat od kiselog kupusa i mlevenog mesa (RECEPT)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.