Naslovna Glavno jelo IDEJA ZA RUČAK: Posni složenac sa tunjevinom preliven bešamel sosom

IDEJA ZA RUČAK: Posni složenac sa tunjevinom preliven bešamel sosom

6787
0
Foto: Dušica Petrović

Ako ne znate šta da pripremite danas za ručak isprobajte ovaj posni složenac, svideće vam se.

Sastojci:

  • 3 konzerve tune u komadićima
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • manji koren celera
  • 50 g sojinih ljuspica
  • 300 ml soka od paradajza
  • 6 krompira

Za bešamel:

  • 2 kaške ulja
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • suvi začin, so

Priprema:
Na tihoj vatri u ulju od oceđene tune propržite sitno iseckan crni luk, narendanu šargarepu i koren celera.
Sojine ljuspice potopite u 100 ml vrele vode, sačekajte da upiju vodu i ocedite ih.
U gotovo povrće dodajte oceđenu tunu, sojine ljuspice i sok od paradajza. Pustite da provri, smanjite i krčkajte desetak minuta.
Đuvečaru podmažite uljem. Zatim narendajte krompir, pa u đuvečaru stavite polovinu narendanog krompira, blago posolite i poravnajte. Preko sipajte tunu sa povrće, a zatim drugu polovinu krompira koji ćete blago posoliti.
Za bešamel: Ulje zagrejte, pa dodajte brašno i blago zapržite, nalijte vodom i dodajte suvi začin, pa mešajte dok bešamel ne provri. Prelijte bešamel preko krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 10-15 minuta.

Pročitajte i:  Kako da pročistite jetru na prirodan način

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Po receptu Dušice Petrović 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.