Naslovna Glavno jelo Nova varijanta starog, klasičnog jela koje obožavamo: SARMA OD SECKANOG MESA

Nova varijanta starog, klasičnog jela koje obožavamo: SARMA OD SECKANOG MESA

10682
0
Foto: Shutterstock

Da li postoji osoba koja ne voli sarme? Sada vam nudimo recept za pripremu sarmi na malo drugačiji način, ali podjednako ukusan.

Sastojci:

  • 500 g svinjske krtine od plećke
  • 200 g lenti dimljene slanine
  • 500 g tankih dimljenih kobasica
  • 250 g juneće krtine
  • 1 šargarepa
  • listovi kiselog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 parče pilećih grudi
  • 2 suve vezene paprike
  • 200 ml crvenog vina
  • ulje
  • so, biber

Priprema:
Svinjsko i juneće meso isecite na parčad i sameljite u mašini za meso. U tiganju propržite sitno isečen crni luk, šargarepu isečenu na kocke i suve paprike isečene na parčad. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte povrće u posudu sa mesom. Zatim propržite isečene listove kiselog kupusa. Posolite i pobiberite.

U posudu sa mesom dodajte na kocke iseckan pileći file, polovinu kobasica sitno isečenih, posolite, pobiberite i umesite smesu rukama. Preostale četiri kobasice isecite na polovine. Na list kiselog kupusa stavite lentu slanine, fil od mlevenog mesa, parče kobasice, ponovo fil i uvijte sarmu. Na isti način pripremite sve sarme.

Pročitajte i:  Svečana pogača: Domaće pecivo postaće kraljica svake trpeze (VIDEO)

Preostali fil stavite u tiganj. Posolite, pobiberite i promešajte. Sadržinu iz tiganja preručite u šerpu. Zatim u tiganj sipajte crveno vino i 500 ml vode. Posolite i pobiberite. Poređajte sarme u šerpu. Tečnošću iz tiganja prelijte sarme, a zatim ih pritisnite tanjirom. Šerpu poklopite i kuvajte dva sata.

Izvadite sarme i presecite na pola. Isečen kupus i fil izvadite iz šerpe i servirajte na činiju. Poređajte polovine sarmi. Dekorišite grančicom peršuna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bastabalkana

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.