Naslovna Glavno jelo Obrok koji se brzo priprema: Rižoto sa pečurkama i belim vinom

Obrok koji se brzo priprema: Rižoto sa pečurkama i belim vinom

576
0
Foto: Shutterstock

Ako želite u ovaj rižoto možete dodati i propržene kobasice ili ga možete poslužiti kao prilog uz grilovanu piletinu.

Sastojci:

  • 1 manji crni luk
  • praziluk
  • 4 čena belog luka
  • pirinač
  • pakovanje šampinjona
  • 1 čaša belo vino
  • parmezan
  • so, biber
  • par stabljika celera
  • bujon

Priprema:
Iseckajte luk, praziluk i 2 čena belog luka, pa sve propržite uz dodatak seckanih stabljika celera. Dodajte pirinač, kratko propržite, pa nalijte belo vino. Kada vino ispari, nalivajte po malo bujon dok se pirinač ne skuva. U rižoto na kraju dodajte puter, parmezan, biber. Posebno ispržite pečurke sa seckanim belim lukom.
Servirajte rižoto, odozgo salata od rukole, pa na kraju pržene pečurke.

Pročitajte i:  LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ: Torta BELA HUANITA gotova za samo 15 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.