Naslovna Glavno jelo POSNO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI: Naučite da pripremate špansku musaku bez...

POSNO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI: Naučite da pripremate špansku musaku bez mesa (VIDEO)

11371
0
Foto: Iggy the cook

Musaku sa raznovrsnim povrćem morate da isprobate, pogotovo ako se pridržavate posta jer je ovo odlična ideja za ručak koji se lako priprema.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g plavog patlidžana
  • 500 g sveže crvene mesnate paprike
  • 200 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 glavica luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 1 kašika šećera
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:
Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu. Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata. Na ulju propržite seckan crni luk, zatim dodajte beli luk i nalijte sokom od paradajza. Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna. Kuvajte dok se ne zgusne.
U dosta ulja ispržite 8-10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite. Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite.
Iseckanu crvenu papriku dinstajte na tom istom ulju 15 minuta. Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos. Pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.

Pročitajte i:  Recepti za 6 brzih i jednostavnih torti koje se ne peku

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: iggythecook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.