Naslovna Glavno jelo Večera ili prilog: Francuski recept za jelo sa sirom i krompirom

Večera ili prilog: Francuski recept za jelo sa sirom i krompirom

3512
0
Foto: Printscreen/YT

Aligot je jelo sa juga Francuske koje je jedna vrsta pire krompira. Vi ga možete jesti kao prilog uz neko meso, ali i kao ukusnu i brzu večeru. Francuzi obično ovo jelo spremaju sa nekoliko vrsta sireva, ali vi možete koristiti samo jedan.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 200 g kačkavalja (po želji, a možete da pomešate i dve vrste)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 30 g putera
  • so, biber

Priprema:
Krompir isecite na kockice i skuvajte. Posolite. Kačkavalj izrendajte. U drugoj šerpi otopite veću kocku putera sa pavlakom za kuvanje i celim čenovima belog luka. Kuvajte dok ne provri. Krompir usitnite viljuškom. Dodajte kačkavalj i sjedinite. Zatim iz sosa od pavlake za kuvanje izvadite beli luk i dodajte u krompir, pobiberite. Dobro sjedinite da dobijete kao testo. Servirajte.

Pročitajte i:  Pecivo za sve prilike: Rol kiflice sa viršlama (VIDEO)

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.