Naslovna Glavno jelo RUČAK ZA DESETKU: Argentinska piletina sa kukuruzom

RUČAK ZA DESETKU: Argentinska piletina sa kukuruzom

8963
0
Foto: Shuttersrock

Ovaj ručak odličan je za sve članove porodice, a prilagođen je i za dijabetičare.

Sastojci:

  • 1 pile, isečeno na komade
  • biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka, zdrobljena
  • 2 paradajza
  • 1 list lovora
  • 1/4 kašičica majorana
  • 1 pakovanje smrznutog kukuruza šećerca, otopljenog

Priprema:
Skinite kožicu sa pileta. Posolite i pobiberite po ukusu. U velikom teflonskom tiganju zagrejte ulje i pržite piletinu, okrećući je, oko 15 do 20 minuta. Kad je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i držite na toplom mestu. U tom ulju izdinstajte beli luk, dodajte paradajz, lovor i majoran i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte obaren kukuruz i piletinu i dorbo umešajte sa sosom.

Pročitajte i:  RUČAK ISPOD SAČA: Ćufte na luku i pirinču (VIDEO)

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: opušteno.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.