Naslovna Glavno jelo ZA POLA SATA NA VAŠEM STOLU: Piletina sa spanaćem, paradajzom i belim...

ZA POLA SATA NA VAŠEM STOLU: Piletina sa spanaćem, paradajzom i belim vinom

326
0
Foto: Printscreen/YT

Brzinski ručak za celu porodicu. Možete da služite sa prilogom po želji.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 4 bataka bez kostiju
  • so, biber
  • 4 čena belog luka
  • malo čeri paradajza
  • 300 g bebi spanaća
  • 1/3 šolje pavlake za kuvanje
  • 1/3 šolje suvog belog vina
  • 1/4 šolja parmezana

Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i 1. kašiku putera, pa propržite batake. Kožica neka bude okrenuta na dole. Posolite i pobiberite. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte preostali puter i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paradajz, pa posolite i pobiberite. Dinstajte dok ne omekša, 5 minuta, a zatim dodajte bebi spanać, dinstajte oko 2 minuta.
Prelijte pavlakom za kuvanje i belim vinom i pustite da krčka dok se ne zgusne, 4 do 5 minuta. Dodajte parmezan. Vratite piletinu u tiganj i dinstajte dok se ne zagreje.

Pročitajte i:  3 recepta za pljeskavice bez mesa

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.