Naslovna Glavno jelo Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak na kašiku za koji vam ne treba...

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Ručak na kašiku za koji vam ne treba puno kulinarskog umeća – PILEĆI PAPRIKAŠ

1116
0
Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Ako nemate ideju šta da pripremate – pileći paprikaš je uvek pravo rešenje.

Klasično jelo na kašiku koje se sastoji od krompira i piletine je nešto što svi vole i svima prija.

Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte.

Sastojci:

  • 300 g bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena ili zelena paprika
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 paradajz sok
  • suvi začin, biber, slatka začinska paprika, so
  • 2-3 krompira
  • svež peršun

Za zapršku: 

  • 1 kašičica brašna
  • voda

Priprema:
U šerpu sipajte ulje, a kada se zagreje dodajte seckani crni luk i piletinu. Dinstajte nekih 10-ak minuta. Dodajte seckanu papriku, šargaprepu isečenu na kolutove i seckani beli luk. Nakon 15 minuta kuvanja dodajte paradajz sok. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i začinsku papriku. Kuvajte još neko vreme, pa dodajte krompir seckan na kocke. Kuvajte na umerenoj temperaturi još nekih pola sata minuta.

Pročitajte i:  OVO MORATE DA ISPROBATE: Mleveno meso na krompiru zapečeno u rerni (VIDEO)

Napravite zapršku tako što ćete brašno pomešati sa malo vode. Promešajte da nestanu sve grudvice. Pred kraj kuvanja sipajte zapršku i promešajte. Na kraju dodajete secakni peršun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.