Naslovna Glavno jelo SVE NA JEDNOM MESTU: 3 predloga za fantastične obroke od namirnica koje...

SVE NA JEDNOM MESTU: 3 predloga za fantastične obroke od namirnica koje često koristite

2287
0
Foto: Shutterstock

Ako ne želite da kuvate jedno te isto, a nemate inspiraciju za nešto drugačije od jednostavnih sastojaka, mi vam nudimo rešenje.

Ova 3 predloga će vam se sigurno svideti, a neće vam oduzeti puno vremena za pripremu. Izađite iz kolotečine i sa istim namirnicama koje često koristite napravite drugačija jela.

ŠNICLE OD MLEVENOG MESA PRELIVENE SIROM I JAJIMA 

Foto: Bakina i dekina kuhinja

Sastojci:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama (ili 2 čena svežeg)
  • biber, so
  • slatka crvena i tucana paprika
  • 3 kašike prezli
  • malo maslinovog ulja

Za preliv:

  • 150 g tvrđeg sira
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 2 kuvana jajeta
  • so, biber, bosiljak, origano, peršunov list

Priprema:
U mleveno meso ubacite sitno seckan crni luk, jaje, prezle, beli luk, papriku jednu i drugu, biber, so i sve dobro sjedinite. Pokrijte i neka malo odstoji.

Skuvajte jaja, pa kada se prohlade izrendajte. Dodajte rendan sir i pola kačkavalja, pavlaku, jogurt, malo soli i bibera. Na kraju dodajte začine (bosiljak, origano i seckan peršun). Sve sjedinite.

Tepsiju dimenzija 35×25 cm premažite maslinovim uljem. Po dnu poređajte krompir isečen na kolutove. Rukama od mesa oblikujte šnicle, pa ih stavite preko krompira. Preko svake šnicle stavite po punu kašiku preliva od sira i rasporedite.

Odozgo narendajte drugi deo kačkavalja. Pecite na 190°C nekih 50-60 min.

Pročitajte i:  Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

FRANCUSKI KROMPIR

Foto: Printscreen/YT/Kuvajmo lako

Sastojci:

  • 1-1,2 kg krompira
  • 250 g dimljene kobasice
  • 3 kuvana jajeta
  • 100 g kačkavalja

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 jogurt (180ml)
  • 1 kisela pavlaka (20%mm-180ml)
  • so, biber

Priprema:
Krompir skuvajte u komadu, pa kada se prohaldi isecite na kolutove. U podmazanu tepsiju poređajte red krompira, posolite i pobiberite. Preko stavite kobasicu i jaja isečene na kolutove. Raspored po vašoj želji. Kačkavalj izrendajte, pa stavite 1/3 preko i poslednji sloj je krompir. Posolite i pobiberite.

Umutite jaja, dodajte jogurt, kiselu pavlaku i preostali kačkavalj. Posolite i sjedinite. Prelijte preko jela. Pecite na 180°C 30-35 minuta.

PILETINA SA PIRINČEM I KUPUSOM

Foto: Printscreen/YT/Gurman tv

Sastojci:

  • 600 g piletine (batak, krilca, karabatak)
  • 3 čena belog luka
  • so, biber, začinska paprika
  • 40 ml ulja
  • 400 g kupusa
  • 200 g pirinča
  • 70 g šargarepe
  • 70 g crnog luka
  • 300 ml vode
  • 100 ml paradajz soka

Priprema:
Kupus isecakajte na trakice i stavite na dno tepsije. Preko sipajte pirinač, rendanu šargarepu i secakni crni luk. Paradajz začinite, dodajte vodu i promešajte. Prelijte preko povrća i dobro promešajte.

Meso začinite, pa dodajte ulje i seckani beli luk. Dobro utrljajte marinadu u meso i zatim ga stavite preko povrća. Pecite na 180°C nekih sat vremena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.