Naslovna Glavno jelo Ideja za večeru: Carski krompir punjen piletinom, slaninom i povrćem

Ideja za večeru: Carski krompir punjen piletinom, slaninom i povrćem

1498
0
Foto: Printscreen/YT/Bonapeti

Krompir, slanina, piletina, kukuruz i grašak – odlična kombinacija za večeru.

Sastojci:

  • 4 velikih krompira
  • 1 šolja iseckanih maslina
  • 200 g pilećeg filea
  • 1 kašika senfa
  • 2-3 kisela krastavca
  • 2 kašike kukuruza iz konzerve
  • 1-2 kašike graška iz konzerve
  • 100 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • začinska paprika
  • 1 kašičica origana
  • kečap
  • majonez

Prirpema:
Dobro operite krompir. Uvijte ga u aluminijumsku foliju, namažite ga sa unutrašnje strane. Stavite da se peče oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 190°C. Izvadite ga i ostavite da se ohladi, nemote ga odvijati.

Zatim ispržite sitno iseckanu slaninu i beli luk. Dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće, grašak, kukuruz i masline. Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre.

Pročitajte i:  Spanać spremljen na potpuno nov način: BORANI ESFANAJ

Piletinu isecite na parčiće, uvaljajte je u malo soli, bibera i začinske paprike. Propržite u malo masti i pomešajte sa 1 supenom kašikom senfa. Dodajte meso u povrće.

Hladan krompir isecite po dužini, izvadite unutrašnjost i napunite nadevom. Punjeni krompir servirajte na carski način sa kečapom i majonezom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.