Naslovna Glavno jelo PRSTE DA POLIŽEŠ: Špikovan juneći but sa povrćem i belim lukom

PRSTE DA POLIŽEŠ: Špikovan juneći but sa povrćem i belim lukom

667
0
juneci_but.jpg

Ako najviše volite da jedete meso za ručak ova kombinacija će biti odlična za vaš obrok. Evo kako se priprema ovo jelo.

Potrebno je:

  • juneći but, deo koji se zove ruža
  • bela zelen
  • slaninica
  • šargarepa
  • beli luk

Pročitajte još i: Tajne i trikovi koji će vam olakšati kupovinu mesa

Način pripreme

Juneći but da se špikuje sa  slaninom, belim lukom i štapićima od šargarepe. Prosecite meso na nekoliko mesta, pa nagurajte beli luk, štapiće šargarepe, slaninicu. Zatim meso okolo namazati sa malo ulja i dobro utrljati začine, biber, so, papriku. Staviti ga u tiganj i propržiti sa svih strana da se uhvati korica uz postepeno dodavanje bujona, supe. Kad meso malo omekani i kad je sa svih strana malo pečeno uviti ga u foliju i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni oko 2 sata.

Pročitajte i:  Ručak za hladne dane: Kiseli kupus sa suvim mesom (VIDEO)

Nakon toga otkriti but i pustiti još malo da se uhvati korica.

Odličan prilog uz ovo jelo je bareno povrće koje se uz dodatak začina i junećeg bujona ispasira tako da se dobije sos koji se može preliti preko mesa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.