Naslovna Glavno jelo PRSTE DA POLIŽEŠ: Posni Zlatiborski kačamak

PRSTE DA POLIŽEŠ: Posni Zlatiborski kačamak

9036
0
Foto: Shutterstock

Tradicionalno srpsko jelo kačamak vole mnogi. Ovakav ćete obožavati.

Sastojci za posni zlatiborski kačamak:

  • 200 g belog kukuruznog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 2 veze samoniklog zelja
  • 150 g spanaća
  • kašičica začina
  • kašika marinade (beli luk i peršun u ulju)
  • kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg)
  • so
  • biber
  • ulje

Postan zlatiborski kačamak se priprema na sledeći način:

Sitno iseckajte zelje i spanać, pa nakratko prodinstajte na ulju.
Dodajte začine, dve čaše vode i so.
Zatim kuvajte nekoliko minuta.
Dodajte kukuruzno i heljdino brašno i ukuvajte kačamak.

Pročitajte i:  Izbegavajte ove vrste doručka

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posnajela.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.