Naslovna Glavno jelo PRSTE DA POLIŽEŠ: Đulbastije gotove za pola sata!

PRSTE DA POLIŽEŠ: Đulbastije gotove za pola sata!

16944
0
Foto: Shutterstock

Jako ukusno jelo koje se brzo i lako sprema.

SASTOJCI

500 g mlevene junetine
400 g krompira
3 manje glavice luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 jaje
po ukusu so,biber,vegeta

BEŠAMEL

malo putera
2-3 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml pavlake za kuhanje
malo soli,bibera

komadić sira,po želji

PRIPREMA

Luk sitno naseckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta, a beli luk na sitnijoj. Sve dodati mlevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smesu. Dodati i 2 kašike brašna, so, biber i mešavinu začina. Sve fino izmešati da se masa ujednači.

Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice i pržiti ih u dobro zagrejanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obe strane.

Pročitajte i:  Hleb od griza koji osvaja na prvi zalogaj

Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!

Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i mešati da se ne stvore grudvice. Sipati mleko mešajući svo vreme. Dodati i pavlaku za kuvanje, so i biber, po želji.

U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler…po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.

Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: jednostavnikolaci23.blogspot.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.