Naslovna Glavno jelo Predlog za ručak: Piletina u kremastom sosu sa taljatelama

Predlog za ručak: Piletina u kremastom sosu sa taljatelama

865
0
Foto: Shutterstock

Ovo jelo možete služiti i sa pirinčem i sa nudlama. Ukusno je i sa pire krompirom.

Sastojci:

  • taljatele
  • 2 kašike putera
  • 450 g belog pilećeg mesa
  • so i biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g šampinjona
  • 1/2 velikog crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice svežeg ruzmarina ili majčine dušice
  • 4 šolje pilećeg bujona
  • 2 kašičice dižon senfa
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike svežeg peršuna

Priprema:
U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte ulje. Dodajte seckanu piletinu i pecite 8 do 10 minuta, dok ne porumene sa svih strana, pa posolite i pobiberite. Izvadite piletinu i dodajte još malo ulja, pa stavite pečurke koje ste tanko isekli i dinstajte dok ne omekšaju nekih 10 minuta. Izvadite i pečurke i stavite u posudu sa piletinom. Opet dodajte ulje i sitno iseckan crni luk. Kad omekša dodajte sitno seckan beli luk i iseckan ruzmarin/majčinu dušicu. Kuvajte kratko, pa sipajte 3 šolje bujona, senf, vorčester sos i ostavite da se krčka.
U manjoj posudi sipajte preostali vruć bujon i dodajte kukuruzni skrob, pa umutite. Zatim u tiganj gde se krčka luk vratite piletinu, pečurke i bujon sa skrobom. Dinstajte dok se ne zgusne oko 10 minuta. Sklonite sa vatre i siapjte pavlaku. Promešajte i posolite i pobiberite. Skuvajte taljatele i kad ih ocedite stavite puter i promešajte. Dodajte taljatele u piletinu i opet promešajte. Pospite seckanim peršunom.

Pročitajte i:  Vazdušaste kifle sa susamom koje se peku 20 minuta (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.