Naslovna Glavno jelo Predlog za ručak: Crnogorske šnicle

Predlog za ručak: Crnogorske šnicle

6850
0
Foto: Shutterstock

Prženo meso sa nadevom od kajmaka oduševiće i najveće gurmane.

Sastojci:

600g šnicli od telećeg buta
300g karfiola
250g kajmaka
2 dcl mleka
so
100g brašna
3 jaja
100g prezli
ulje za prženje

Priprema:
1. 4 šnicle istučemo, posolimo i premažemo kajmakom.
2. Šnicle uvijemo kao rolat, uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezle, te pržimo na vrelom ulju.
3. Karfiol skuvamo i podelimo na 4 jednaka dela.
4. U mleko umutimo jaja preostala od pohovanja.
5. Karfiol stavimo u vatrostalnu posudu, prelijemo umućenim jajima i mlekom i pečemo u rerni.
6. Ispržene urolane šnicle poslužimo sa zapečenim karfiolom i kriškom limuna.

Pročitajte i:  4 zdrava ručka koja možete poneti na posao

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa / ukusi regiona

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.