Naslovna Glavno jelo PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Musaka sa tikvicam i piletinom

PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Musaka sa tikvicam i piletinom

3981
0
Foto: Shutterstock

Savršen ručak koji se dopada svima.

Sastojci:

– 3 tikvice
– 6 jaja
– 200 g brašna
– 400 g pilećeg belog mesa
– 500 g sitnog sira
– 1 dl pavlake
– 2 dl mleka, ulje
– mešavina začina
– so

Priprema

1. Tikvice oprati pa pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok.

2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

3. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju. Kada se pržena piletina ohladi, samleti je na mašini za mlevenje.

Pročitajte i:  Ne peče se: Voćna torta sa pudingom i piškotama (VIDEO)

4. Posebno na malo ulja propržiti sitni sir.

5. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica. Po njima rasporediti malo fila od mesa pa malo uprženog sira. Postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti tikvicama.

6. Umutiti preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu. Preliti preko gornjeg sloja tikvica.

7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: mamaibeba.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.