Naslovna Glavno jelo Prebranac, recept za staro srpsko jelo

Prebranac, recept za staro srpsko jelo

2446
0
Foto: Shutterstock

Omiljeno jelo generacijama unazad, pripremite ga i vi.

Sastojci:

kilogram tetovca
3 – 4 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
list lovora
zrna bibera

Zaprška:

300 g crnog luka ili praziluka
kašika masti ili ulja
mlevena paprika
so
biber

Priprema:

1. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu.

2. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lovora i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.

Pročitajte i:  Pecivo koje može da se jede i sutradan: Grčke pogačice spremne za 30 minuta (VIDEO)

3. Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.