Naslovna Glavno jelo Pravi domaćinski ručak: Pile na podvarku

Pravi domaćinski ručak: Pile na podvarku

1680
0
Foto: Shutterstock

U hladnim danima najviše volimo kiseli kupus, zato napravite podvarak sa piletom i nećete pogrešiti.

Sastojci:

1 pile
1 glavica luka
1 kg kiselog kupusa
ulje ili mast
so, biber
biber u zrnu
par lista lorbera
crvena paprika

Priprema:
Kiseli kupus iseckati na što tanje režnjeve (ko ima ribanac, treba samo da ga opere od soli u nekoliko voda). Prokuvati kupus u malo vode da omekša. Sačuvajte tu vodu ako bude trebalo da se još malo dotera ukus. Očistiti luk i iseckati ga na listiće. Propržiti ga kratko na ulju pa dodati komade piletine. Kratko pržiti piletinu da dobije zlatnu koricu pa dodati kupus i začiniti. Spustiti jednu celu sušenu papriku ili posuti ljutom tucanom paprikom, po želji. Naliti vodom i krčkati dugo na tihoj vatri ili u rerni. Na kraju, malo zapeći u rerni da voda uvri

Pročitajte i:  Spreman za 15 minuta: Kremasti kolač sa kokosom (VIDEO)

Napomena: za ovo jelo mogu se koristiti i samo pojedinačni komadi pileta koje ukućani vole – belo meso, batak, karabatak. Količinu masnoće dobro odmeriti, jer je podvarak ukusniji kad je malo masniji, ali ne treba preterati. Pratite ukus ukućana.
Po želji, u ovaj podvarak je lepo dodati i nešto sušenog mesa – malo dimljenog mesa ili domaće kobasice. Ne treba ni tu preterivati, jer valja da se lepo oseti i ukus piletine i kupusa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lepaisrecna.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.