Naslovna Glavno jelo Posni doručak na vodi: Slatko kuvano žito

Posni doručak na vodi: Slatko kuvano žito

1443
0
Foto: Shutterstock

Mada ga najčešće pripremamo za razne svečane prilike, zaboravljamo da žito može biti i svakodnevna hrana, piše Lepa & Srećna.

Radi ekonomičnijeg kuvanja, potopite ga na nekoliko sati ili ga skuvajte kao naše bake – pustite vodu sa žitom neka ključa na kratko, pa lonac umotajte u nekom toplom kutku preko noći. Za moderne domaćice, taj deo može da obavi pretis-lonac. Ujutru razdelite žito na porcije, a višak slobodno zamrznite. I odmrznuto, žito će biti veoma ukusno.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Posne kiflice (VIDEO)

Začinite svoj doručak žutim šećerom ili medom, dodajte cimet a ako volite, možete dodati i neko voće.

U teglici ili plastičnoj posudi koja se hermetički zatvara, možete ga lako poneti i na posao. Umesto pšenice, možete skuvati i ljušteni ječam koji je izuzetno ukusan i zdrav.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.