Naslovna Glavno jelo Pire od šargarepe i celera, a kao prilog piletina

Pire od šargarepe i celera, a kao prilog piletina

1173
0
Foto: Shutterstock

Ako želite malo da promenite standardno jelo piletinu i krompir pire, onda napravite ovaj ukusni ručak. Lagan i jednostavan za pripremu, a pire od cvekle i šargarepe je idealna zamena za krompir. Ovaj pire je bogatiji vitaminima i mineralima. Prijaće vam promena.

Sastojci:

  • 4 pileća filea (600 g)
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašike ulja
  • 100 g praziluka
  • 2 kašike senfa
  • 200 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 700 g korena celera
  • 300 g šargarepe
  • 20 g maslaca

Priprema:
Pileći file izrežite na trake. Zatim pomešajte brašno i suvi biljni začin i time pospite piletinu. Meso propržite na zagrejanom ulju dok ne dobije boju. Pred kraj prženja dodajte iseckani prazilik i kratko ga dinstajte. Onda u isti tiganj sipajte senf, vodu i kada provri kuvajte još nekih 5-6 minuta, da dobijete gusti umak. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i još malo kuvajte.
Celer i šargarepu očistite, isecite i operite,a zatim skuvajte u vodi. Ocedite, pa dodajte maslac, suvi biljni začin i izmiksajte u pire.

Pročitajte i:  3 predloga za lagane letnje obroke

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.