Naslovna Glavno jelo Pileća krilca u marinadi od belog luka i paradajza

Pileća krilca u marinadi od belog luka i paradajza

614
0
Foto: Shutterstock

Pileća krilca su uvek dobar izbor za porodični ručak, a i ne treba vam puno vremena.

Sastojci:

1,2 kg pilećih krilaca
2 glavice belog luka
4 kašike paradajz sosa
1 kašika meda
suvi korijander
1 kašika maslinovog ulja
so
biber po ukusu

Za izradu marinade možete koristiti bilo koji sos od paradajza po želji, a pored soli i bibera, recept možete dopuniti raznim začinima – na primer, prstohvatom mlevenog cimeta.

Priprema:
Svako pileće krilce podelite na dva dela i uklonite oštre vrhove. Presavijte krilca u posudu i dodajte paradajz sos, maslinovo ulje, med, 3 narezana čena belog lika, malo korijandera, soli i bibera po ukusu. Pomešati sve i ostaviti jedan sat u frižideru.
Zagrejte rernu na 180°. Položite krila na podmazani pleh za pečenje i dodajte glavicu belog luka koji ste narezali.
Pecite dok krilca ne dobiju smeđu hrskavu koricu, oko 30-40 minuta.

Pročitajte i:  Večera za čiju pripremu vam treba pola sata: Pogačice sa sirom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: zenskimagazin.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.