Naslovna Glavno jelo PASULJ JOŠ BOLJEG UKUSA: Omiljeno jelo spremljeno na drugačiji način

PASULJ JOŠ BOLJEG UKUSA: Omiljeno jelo spremljeno na drugačiji način

5881
0
Foto: Shutterstock

Čorbast pasulj kada kratko na kraju pripreme zapečete u rerni dobija poseban šmek. Ovaj recept dolazi sa juga Srbije i jako je ukusan.

Sastojci:

  • 500 g tetovca
  • 1 praziluk
  • 2-4 crna luka
  • 1 lovorov list
  • 2 šargarepe
  • 1/2 kesice bibera
  • ulje
  • so
  • slatka mlevena paprika
  • ljuta tucana
  • beli luk
  • slanina

Priprema:
Pasulj operite i potopite u vodu da odstoji, poželjno celu noć ili par sati. Potom kuvajte (ne bacajte prvu vodu) sa sitno iseckanim lukom i prazilukom i krupnije sečenom šargarepom. Dodajte malo ulja i slanine. Nakon pola sata dodajte začine i seckan beli luk, pa kuvajte na tihoj vatri još pola sata. Ponovo dodajte ulje (pola čaše), posolite, pa prebacite u rernu i pecite još 40-50 minuta na 180°C. Vodite računa da tečnost ne ispari, več samo da se zgusne.

Pročitajte i:  SUPER POSLASTICA: Jeftina torta od samo 2 jaja

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: juznasrbija

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.