Naslovna Glavno jelo Nov način spremanja omiljenog mesa: Pileći džepovi

Nov način spremanja omiljenog mesa: Pileći džepovi

1057
0
Foto: Shutterstock

Ako volite da jedete piletinu, a dosadili su vam standardni recepti onda isprobajte ovaj. Nećete se pokajati.

Sastojci: 

  • 40 g kačkavalja
  • 3 komada pilećeg filea
  • 1 krompir
  • 70 g šampinjona
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • suvi biljni začin ili začin za piletinu

Priprema:
Kačkavalj isecite na kockice, krompir isto. Šampinjone isekcajte na listiće i propržite malo. U posudi pomešajte pečurke i krompir, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte pavlaku, promešajte, pa kačkavalj i opet promešajte. Na svakom komadu filea isecte po dužini jedno tanko parče. Zatim te parčiće sklonite sa strane. Opet rasecite piletinu po dužini, ali nemojte do kraja vam ne bi ispadao fil. Zatim nožem sa obe strane još malo rasecite napravite kao džep. Začinite suvim biljnim začinom ili začinom za piletinu i sa malo maslinovog ulja. Zatim džepove napunite filom i zatvorite onim tankim parčićima mesa što ste odvojili na početku (isto ih začinite i pospite maslinovim uljem). Stavite u vatrostalnu posudu, narendajte kačkavalj preko i pospite sa još malo maslinovog ulja. Pecite na 180°C nekih 20 minuta.

Pročitajte i:  Proverite zašto je zovu LIPOSUKCIJSKA DIJETA, rezultati su neverovatni!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.