Naslovna Glavno jelo Nov način pripreme tradicionalnog jela: Pileći ćevapi

Nov način pripreme tradicionalnog jela: Pileći ćevapi

2989
0
Foto: Shutterstock

Ukusno i zanimljivo jelo…

Sastojci:

600 g belog pilećeg mesa
80 g kisele pavlake sa 40%mm
150 g pica kačkavalja
40 g rendanog parmezana
70 g dimljene mesnate slanine
3 kašike prezli
1 jaje
vezica svežeg peršuna
so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:
Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati. Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu. Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta.

Pročitajte i:  TAJNA VRHUNSKE SUPE:Kako da vam i povrće i meso budu idealno kuvani?

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.