Naslovna Glavno jelo Njoka đuveč: Neće vam biti žao što ste se pomučili oko ovog...

Njoka đuveč: Neće vam biti žao što ste se pomučili oko ovog jedinstvenog jela

1073
0
Foto: Shutterstock

Ukus koji ćete zauvek pamtiti…

Sastojci:
4 manja pileca bataka
1/3 srednjeg struka praziluka
2 srednja krompira
6 paprika
2 šake graška
1 veća šargarepa
1 srednji koren peršuna
300 g šampinjona
5 dl soka od paradajza
1 šaka pirinča
50 g margarina
brašno po potrebi
pola pakovanja njoki

Priprema:
Skuvati batake da omekšaju i skinuti im koske. Na 2 kašike ulja prodinstati praziluk iseckan na kolutiće. Dodati šargarepu isto iseckanu na kružiće, kao i koren peršuna. Papriku iseckati na prutiće, pa i nju ubaciti. Dodati grašak. Još malo propržiti, pa ubaciti šampinjone i naliti sa sokom od paradajza. Kad provri ubaciti 2 krompira isečena na kriške. Sad ubaciti i meso od bataka. Posoliti po ukusu. Pola kese njoka ubaciti u šerpu sa ostalim sastojcima. Par minuta neka vri, a onda dodati i pirinač. Ubaciti u rernu i krckati da ispari tecnost. Kad je jelo skuvano posuti ga sa iseckanim lišćem peršuna.

Pročitajte i:  Ukusan obrok za celu porodicu: Punjene paprike zapečene u rerni (VIDEO)

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.