Naslovna Glavno jelo Nesvakidašnji recept za klasično jelo: Pasulj sa kobasicom

Nesvakidašnji recept za klasično jelo: Pasulj sa kobasicom

2243
0
Foto: Shutterstock

Brz i jednostavan recept koji koji svaki tmuran dan čini bar malo vedrijim, jer je na meniju pasulj sa kobasicama.

Sastojci:

6 svežih kobasica
400 g kuvanog pasulja
400 g iseckanog paradajza
2 glavice luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1/2 kašičice mešavine začina
1/2 kašičice semenki korijandera
1/2 kašičice semenki kumina
šaka seckanog peršuna
1 kašičica šećera

Priprema:
Semenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suvom tiganju. Prebacite ih u avan i stucite zajedno sa mešavinom začina. Naglo zapecite kobasice. Kad su dobile lepu boju, odložite ih na tanjir. U istoj posudi dinstajte luk. Dodajte mu lovor i usitnjene začine. Pred kraj dodajte beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz, kao i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još par minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za rernu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice na vrh i zapeći u rerni otprilike pola sata. Ako vam tiganj ili zdela koju ste koristili za kuvanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C oko pola sata.

Pročitajte i:  Recept za namaz savršenog ukusa: Tartar biftek

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.