Naslovna Glavno jelo NEDELJA FRANCUSKE KUHINJE: Uživajte u tradicionalnoj francuskoj večeri (RECEPTI)

NEDELJA FRANCUSKE KUHINJE: Uživajte u tradicionalnoj francuskoj večeri (RECEPTI)

507
0
Foto: Shutterstock

Francuzi su razbili mit koji kaže da ne treba jesti nakon 18 sati! Oni večeru obično služe kasno, najčešće oko 21 sat, kad je cela porodica na okupu. Poslednji obrok u danu često je ratatuj – čuven i vrlo zdrav francuski specijalitet od dinstanog povrća sa začinima poput bosiljka i majčine dušice. Francuska kuhinja je naročito ponosna na ovo jelo. Najčešće se koriste tikvice, plavi patlidžan i paradajz, koji se obavezno dinstaju maslinovom ulju. Inače, vegetarijanci ratatuj jedu i kao glavno jelo za ručak. Za večeru se može služiti i kiš – to je tradicionalna francuska pita s mlekom i slaninom, mada postoje razne varijacije – umesto sa slaninom, to može biti pita sa suvim paradajzom, maslinama ili drugim povrćem i začinima.

Pročitajte i:  Nov način pripreme tradicionalnog jela: Pileći ćevapi

Francuski specijaliteti deluju kao nepresušne riznice kalorija, ali to su u stvari prava mala zadovoljstva. Ne služe se ogromne porcije, jer se kvalitet uvek stavlja ispred količine, dok se uživa u eksploziji ukusa.

RATATUJ: Čuveno jelo francuske kuhinje

Kiš Loren sa slaninom i sirom: Ukusna večera za celu porodicu

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs / dijetamesecevemene.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.