Naslovna Glavno jelo Napravite tradicionalni sremački specijalitet koji će vas oduševiti

Napravite tradicionalni sremački specijalitet koji će vas oduševiti

1148
0
Foto: Shutterstock

Pudarski paprikaš, tradicionalno i ukusno jelo nekada specijalno spremano za čuvare vinograda. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su ljudi dodavali po svojoj želji, jednostavno ubacivali sve ono što imaju.

Sastojci:

6 većih glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 paradajza
2 babure
3-4 krompira
ljute mlevena paprika po ukusu
supena kašika masti ili ulja
1 kg svinjskog mesa od plećke
1/2 kg junećeg mesa od plećke
so
biber
suvi biljni začin
mlevena crvena paprika.

Priprema:
Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnoj izvedbi trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. Na to stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju. Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, s tim što prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to mešati bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog biljnog začina, pa sve to prelijte sa oko dva litra vode i kuvate na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mlevenu crvenu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara), pa kuvajte dok krompir skroz ne odmekne.

Pročitajte i:  Za svačiji ukus: 5 recepata za musaku

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.