Naslovna Glavno jelo Napravite najsočnije i najhrskavije pile uz pomoć trika poznatog kuvara

Napravite najsočnije i najhrskavije pile uz pomoć trika poznatog kuvara

5416
0
Foto: Shutterstock

Džejmi Oliver otkriva poseban trik za pečeno pile. Kaže da će najsočnije biti ako ga stavite u mleko, verovali ili ne. Poznati kuvar tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite.

Sastojci:

1.5 kg pileta
1/2 l mleka
2 limuna
10 čenova belog luka
malo cimeta
so
biber po želji
maslinovo ulje
šaka žalfije

Priprema:
Pile dobro posolite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca. Propržite pile sa svih strana u dubljem loncu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržilo. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, kao i mleko. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu. Prijatno!

Pročitajte i:  Voćni kolač sa karamelom i orasima (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.