Naslovna Glavno jelo Napavite tradicionalni španski ručak: Paelja sa piletinom i gamborima

Napavite tradicionalni španski ručak: Paelja sa piletinom i gamborima

375
0
Foto: Shutterstock

Uživajte u fantastičnim ukusima španskih specijaliteta.

Sastojci:

2 komada pilećih grudi bez kostiju i kože
500 g sirovih škampi
3 supene kašike maslinovog ulja
1 glavica luka srednje veličine
2 čena belog luka
1 crvena i 1 zelena paprika srednje veličine
2 komada velikog paradajza
150 g zamrznutog graška
500 g za pirinača za paelju
1 l pilećeg bujona
1 kašičica šafrana
so
biber

Priprema:
Očistite škampe i isecite komade pilećeg mesa. Ugrejte malo maslinovog ulja u širokom tiganju i pržite iseckan luk i beli luk, dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte pileće meso i promešajte. Ostavite da se dobro isprži. Dodajte očišćene i isečene paprike i kuvajte još 5 minuta.
U međuvremenu ugrejte pileći bujon, da bude vreo i da se ne prekida kulinarski proces. Dodajte isečen paradajz i kuvajte još 5 minuta. Sipajte pirinač i dospite 500 ml vrele vode. Nakon 5 minuta sipajte bujon i lepo promešajte. Čim provri, smanjite ringlu i ostavite da se krčka 15 minuta.
Promešajte i dodajte škampe, grašak, šafran sa solju i biberom po ukusu. Nastavite da kuvate još 10-15 minuta, dok se tečnost ne apsorbira.
Skinite sa vatre i pokrijte posudu sa paeljom velikim poklopcem i listom aliminijumske folije, da se potpari 5-10 minuta pre serviranja.
Servirajte originalnu špansku paelju sa malo iseckanog peršuna i malo sveže isceđenog soka od limuna.
U ovako pripremljenu paelju se mogu dodati i školjke sa oklopom.

Pročitajte i:  Večera za čiju pripremu vam treba pola sata: Pogačice sa sirom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.