Naslovna Glavno jelo Najlepše jelo na kašiku: Teleći gulaš

Najlepše jelo na kašiku: Teleći gulaš

4944
0
Foto: Shutterstock

Ovako skuvan je pravo domaćinsko jelo, originalnog ukusa.

Potrebno je:

250 g crnog luka
800 g telećeg mesa
2 kašike ulja
so, biber, slatka mlevena paprika
2 kašike paradajz pirea
200 ml suvog crnog vina
2 kašike gustina
malo ruzmarina
250 g mešanih pečuraka po izboru

Priprema:

Crni luk očistiti i iseći na sitno. Meso oprati, posušiti i iseći na kocke. Na vrelom ulju propržiti i kada je gotovo dodati luk. Po ukusu posoliti, pobiberiti i dodati malo mlevene slatke paprike. Krčkati oko 15 minuta, poklopljeno i to na blagoj vatri. Dodati u jelo paradjz pire, crno vino, gustin i ruzmarin. Pečurke dobro oprati iseći na sitne komade i dodati u gulaš i krčkati jos 10 minuta sve zajedno i kada je gotovo začiniti sos. Servirati gulaš posut sitno seckanim peršunom i služiti sa barenim krompirom ili pirinčem.

Pročitajte i:  POSTAĆE VAM OMILJENI: Jafa keks kolač sa pomorandžom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.