Naslovna Glavno jelo Najbolji recept za prebranac

Najbolji recept za prebranac

3202
0
Foto: Shutterstock

Najrasprostranjenije i najpoznatije jelo koje možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Obično se jede u danima posta.

Sastojci:

1 kg pasulja prebranca ili tetovca
1 kg i dodatne 2-3 glavice crnog luka (crvenog)
4 sveže sremske kobasice
ulje
soda bikarbona
1 kašika slatke ili ljute mlevene crvene paprike (po ukusu)
biber
so

Priprema:
Pasulj ostavimo preko noći da odstoji u vodi. Dve do tri glavice crnog luka oljuštimo i sitno iseckamo, dodamo pasulj i vodu i sve stavimo da se kuva. Kada provri, vodu procedimo (odlijemo). Zatim sipamo svežu vodu i kuvamo dok pasulj ne postane mekan. Vodu ponovo odlijemo. Dok se pasulj kuva, 1 kg crnog luka iseckamo na sitno te ga dinstamo na vrućem ulju dok ne postane staklastog izgleda. Na pola dinstanja dodamo malo sode bikarbone i so. Kada završimo sa dinstanjem, posudu sklonimo sa vatre, dodamo kašiku mlevene paprike i sve dobro promešamo. U keramičku posudu, koju smo prethodno premazali uljem, ređamo red pasulja, red luka. Svaki sloj posolimo i pobiberimo. Poslednji sloj mora biti pasulj. Kobasice propržimo u tiganju, ali samo sa jedne strane. Kobasice stavimo na površinu (na pasulj), ali tako da propržena strana bude okrenuta ka dole. Sve zajedno stavimo u rernu i pečemo pola sata. Prebranac je spreman za posluživanje kada se zapeče gornji deo kobasice.

Pročitajte i:  RECEPT ZA PRAVU TORTU: Bakina starinska torta od oraha

Po receptu Steve Karapandže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.