Naslovna Glavno jelo Meso koje se topi u ustima: Drpano prase

Meso koje se topi u ustima: Drpano prase

3523
0
Foto: Nismo kod kuće

Ne morate biti stručnjak da ga napravite, ali morate biti strpljivi jer se u rerni peče šest sati. Ali vredi jer je ukus neverovatan.

Sastojci:

1700 g svinjske plećke
2 kašike soli
3 kašike dimljene paprike
3 kašike smeđeg šećera
1 kašika cimeta
1 kašika kumina
biber

Marinada:

2 glavice crvenog luka
4-5 čenova belog luka
120 ml jabukovog sirćeta
120 ml soka od jabuke
3 kašike worčester sosa ili soja sosa
2 kašike paradajz pirea
2 kašike smeđeg šećera
1 kašika ljutog čili sosa
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike meda
kašičica čili komadića ili tucane paprike
1 kašika bibera
2 kašike dimljene paprike
500 ml vode

Priprema:
Svinjsku plećku dobro utrljajte sa svim navedenim začinima i ostavite u frižideru preko noći da odstoji. Marinadu pravite tako što ćete izblendati crveni i beli luk, zatim dodati sve ostale navedene sastojke i na kraju u sve to sipate vodu. Meso prelijete sa pripremljenom marinadom, prekrijete folijom i pečete u rerni poklopljeno oko 4 sata na 160°C. Sklonite foliju i smanjite temperaturu na 150°C. Nastavite pečenje još sat i po. Uz pomoć dve viljuške “izdrpajte” meso. Kada ga iscepkate, vratite u rernu još pola sata da se peče na istoj temperaturi (150°).

Pročitajte i:  Bečka šnicla na bakin način (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: nismokodkuce / mytastypot

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.