Naslovna Glavno jelo MEKANA I SOČNA: Piletina u soja sosu

MEKANA I SOČNA: Piletina u soja sosu

902
0
Foto: Shutterstock

Najukusniji komadi mesa u savršenom umaku od soje.

Sastojci

500 g pileće belo meso
1 dl soja sosa
1,5 dl sosa od paradajza
0,5 dl jabukovog sirćeta
100 g gustina
ulje po potrebi
1 dk. vode
so, mešavina začina po potrebi

Kako pripremiti

Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso. Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa obe strane.

Pročitajte i:  Ovako se pravi POLJSKI LOVAČKI PODVARAK

Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro sav sos.

Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati malo soli i začina po ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.