Naslovna Glavno jelo Leskovačke šnicle od mlevene junetine s kačkavaljem

Leskovačke šnicle od mlevene junetine s kačkavaljem

5655
0
Foto: Shutterstock

Super ručak za celu porodicu.

Potrebno je:

600 grama mlevene junetine
150 grama kačkavalja
80 grama suve slanine
malo sredine hleba
1 jaje
1 čaša kisele vode
so, biber
ulje za prženje

Način pripreme

Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite.

Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obeju strana. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte na činiju. Oko njih stavite očišćen, opran i iseckan crni luk, pa poslužite.

Pročitajte i:  Ukusan ručak: Musaka od boranije (VIDEO)

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: krstarica.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.