Naslovna Glavno jelo Lagani letnji ručak: Tikvice zapečene sa nekoliko vrsta sira

Lagani letnji ručak: Tikvice zapečene sa nekoliko vrsta sira

4687
0
Foto: Shutterstock

Savršen obrok za sve ljubitelje tikvica i sireva koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 1 1/2 šolja rikota sira
  • 1 šolja izrendanog parmezana
  • 1 veliko jaje
  • 1 čen belog luka
  • so, biber
  • 4 srednje tikvice, rezane debljine 1/4 “
  • 1 konzerva seckanog pelata
  • 1 1/2 šolja iseckane mocarele
  • svež bosiljak

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i malo nauljite tepsiju u koju ćete ređati tikvice. Zatim u posudi pomešajte rikotu, 1/2 šolje parmezana, jaje i sitno seckan beli luk. Posolite i pobiberite pa sjedinite sastojke. Tikvice isecite po dužini na tanke kriške. Na radnu površinu stavite tri kriške tikvica tako da se malo preklapaju, pa preko sipajte kašiku smese sa rikotom. Urolajte i prebacite u pripremljenu posudu za pečenje. Ponovite postupak dok ne utrošite sastojke. Pelat viljuškom izdrobite što više i sipajte preko urolanih tikvica. Zatim sve pospite preostalim parmezanom i mocarelom. Pecite dok tikvice ne omekšaju i sir se istopi, oko 30 minuta. Poslužite sa svežim bosiljkom.

Pročitajte i:  Vesna Dedić: Šta sam kuvala juče (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.