Naslovna Glavno jelo Lagana večera koja se brzo sprema: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom

Lagana večera koja se brzo sprema: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom

2411
0
Foto: Shutterstock

Ako nemate vremena ili vas mrzi posle posla da kuvate, onda je ovo idealan obrok za vas.

Sastojci: 

1 tikvica
maslinovo ulje
250g pilećih grudi
7-8 čeri paradajza
1 čen belog luka
so, biber, beli luk u prahu, osušeni bosiljak
1 kocka pileće supe (pola šolje supe)
pola šolje grčkog jogurta
pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)

Priprema:
Jednu tikvicu iseći na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća. Zatim u posudi u kojoj je krpa staviti tu tikvicu, posoliti i ostaviti da stoji 20 min. Posle tog vremena uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice. U tiganj sipati malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice, zatim posoliti, pobiberiti i staviti beli luk u prahu. Dodati tikvicu i čeri paradajz isečen na pola i osušeni bosiljak. Kada se to proprži, izadimo iz tiganja i ponovo sipamo maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan i dodamo malo pileće supice. Smanjimo temperaturu i dodamo grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve to promeštati i dodati meso. Ponovo promešati i poslužiti.

Pročitajte i:  Kako da napravite piletinu s krompirom i bešamel sosom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.