Naslovna Glavno jelo Krompir punjen ćuftama

Krompir punjen ćuftama

1957
0
Foto: Shutterstock

Ovakav krompir sigurno niste probali do sad. Ukus je fantastičan i neponovljiv.

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 čen luka
  • 1 jaje
  • so, biber
  • crvena mlevena paprika
  • peršun
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 šolja vode
  • rendani kačkavalj (po želji)
  • paradajz
  • ulje

Priprema:
Izrežite krompir na dva dela i izdubite sredinu. Pržite u većoj količini ulja. Propržite crni i beli luk, zatim u jednu veću posudu stavite mlevenom meso, so, biber, proprženi crni i beli luk, jaje, crvenu mlevenu papriku, prezle i peršun. Sve to lepo sjedinite i pravite male ćufte (baš sitne). Stavite krompir u kalup i posolite. U krompir stavite kačkavalj, 2-3 ćuftice (u zavisnosti koliki je krompir). Pomešajte vodu i paradajz pire i time prelijte paradajz. Zatim opet pospite kačkavaljem. Ukrasite polovinom čeri paradajza na vrhu. Pecite 20 minuta na 180°C.

Pročitajte i:  ČAROBNO UKUSNO: Pileći bataci u sosu od đumbira

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.