Naslovna Glavno jelo Kremast ručak koji se lako pravi: Krompir sa pavlakom

Kremast ručak koji se lako pravi: Krompir sa pavlakom

4718
0
Foto: Shutterstock

Ukusan obrok za svačiji ukus.

Sastojci:

oko 1,2 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
oko 3,5 dl vode, po potrebi
1 puna kašikica soli
sveže mlevenog bibera, po ukusu
2 pune kašike kisele pavlake
2 pune kašike seckanog peršunovog lišća
1 kašika limunovog soka

Priprema:
Krompir i crni luk oljuštiti, oprati, pa zatim krompir iseći na krupne kocke, a i crni luk krupnije iseckati. Sve zajedno staviti u sud i preliti sa malo ulja i dinstati na tihoj vatri mešajući nekoliko minuta. Nakon toga preliti krompir sa vodom, tako da voda prekrije krompir. Posoliti i pobiberiti i sačekati da provri, pa onda ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 30 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša. Tada pola količine krompira u komadima ostaviti sa strane na jedan tanjir, a drugi deo koji je ostao u sudu izgnječiti viljuškom i dobro promešati. Nakon toga vratiti u sud krompir koji je ostavljen sa strane, pa dodati kiselu pavlaku i malo limunovog soka i sve zajedno promešati. Na kraju krompir posuti sa seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, ćufte, pečene kobasice i salatu, po želji.

Pročitajte i:  Ako ga pripremate na pravi način, crveni luk je pravi eliksir zdravlja

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvanjeodsrca.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.