Naslovna Glavno jelo Kombinacija za perfektan ručak: Paprike punjene pasuljem

Kombinacija za perfektan ručak: Paprike punjene pasuljem

984
0
Foto: Shutterstock

Isprobajte ovu neverovatno ukusnu kombinaciju za ručak.

Sastojci:

  • 200 g pasulja
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • mast ili ulje
  • mlevena slatka paprika
  • sveža ili kisela paprika

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).

Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.

Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.

Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.

Pročitajte i:  SRPSKI SPECIJALITET: Pečena paprika na kajmaku

Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.