Naslovna Glavno jelo KOJI JE VAŠ OMILJENI: Grašak na 3 super načina!

KOJI JE VAŠ OMILJENI: Grašak na 3 super načina!

8780
0
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate ideju za ručak ovde ćete je sigurno pronaći.

Grašak sa prazilukom i krompirom

Foto: Shutterstock

Potrebno je: 200 g graška, 1 šolja boranije, 4 krompira, 1 praziluk, 1 luk, 1 šoljicu kuvanog paradajza, malo ulja, so, biber, kašika brašna, malo aleve paprike

Priprema: Povrće operite, krompir oljuštite i sve zajedno iseckajte na kockice. U šerpi zagrejte ulje, pa na laganoj vatri dinstajte nekoliko minuta krompir i praziluk. Kad se to udinsta dodajte kuvani paradajz, začine, pa nalijte vodom i ostavite da prokuva. Kad prokuva dodajte zamrznuti grašak, so, biber, po ukusu.
Kuvajte oko 40 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju napravite blagu zapršku od brašna i vode i dodajte u grašak. Potom prokuvajte još par minuta i ručak je spreman. ž

Grašak s belim mesom

Foto: Shutterstock

Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, malo ulja, 300 g belog mesa, 450 g graška, 1 kašika brašna, 1 kašičica senfa, 1 kašičica aleve paprike

Priprema: Luk sitno iseckati, šargarepu isto, pa staviti da se dinsta na malo ulja. Kad povrće omekani staviti piletinu isečenu na kockice. Sve to izmešati, pa dodati malo vode, začine, so, vegetu, biber i staviti da se dinsta 15 minuta. Nakon toga dodati grašak. Izmešati i sve kuvati oko pola sata. Nakon toga proveriti da li su zrna graška kuvana, pa ako jesu napraviti blagu zapršku od brašna, vode, aleve paprike i senfa. Sve zajedno ostaviti da prokuva još 5 minuta. Nakon toga obrok servirati.

Pročitajte i:  Kako da vam crveno meso i piletina budu mekani

Grašak sa junetinom

Foto: Shutterstock

Potrebno je: 300 g junetine, 500 g graška, 1 luk, 1 šargarepa, malo ulja, začini, brašno, kečap ili kuvani paradajz

Priprema: Junetinu iseckati na sitne kockice pa staviti da se dinsta na malo ulja sa sitno iseckanom šargarepom i lukom. Sve naliti sa vodom i ostaviti da se dinsta oko pola sata. Nakon toga dodati grašak i začiniti po ukusu. Ostaviti da se kuva narednih pola sata. Posle toga proveriti da li je meso i grašak omekšalo i ukoliko jeste napravite zapršku od malo brašna, vode i kečapa. Sipajte zapršku i ostavite da prokuva još 5 minuta. Ručak je spreman, navalite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.