Naslovna Glavno jelo Kako da pripremite bečke šnicle

Kako da pripremite bečke šnicle

2039
0
Foto: Shutterstock

Ručak kom će se svi obradovati.

Sastojci:

  • 4 velike teleće šnicle
  • 6 kašike ulja
  • 2 jajeta
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • 100 g prezli
  • 4 kriške limuna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema:

1. Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti višak prezli.

2. Pržiti šnicle u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene.

3. Izvaditi šnicle na salvetu, da bi se ocedile od viška ulja. Servirati ukrašene limunom. Uz bečke šnicle, koje se jedu dok su vruće, idu prženi krompiri ili krompir salata, po želji.

Pročitajte i:  Predlog za ukusnu večeru: Slana štrudla (VIDEO)

SUPERSAVET:

Da bi bečka šnicla dobilo karakterističan talasasti oblik, valja je povremeno prelivati uljem u kom se prži.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.