Naslovna Glavno jelo Jelo za hladne dane: Podvarak sa suvim mesom

Jelo za hladne dane: Podvarak sa suvim mesom

2168
1
Foto: Stvar ukusa

Odlična ideja za ručak kome će se svi obradovati.

Sastojci:

  • 1-2 glavica crnog luka
  • malo masti ili ulja
  • malo mlevene paprike
  • suvo meso sa suvih kostiju, malo slanine
  • glavica kiselog kupusa ili 1 kg kiselog ribanca
  • lovorov list

Priprema: 
Iseckajte luk i prodinstajte ga sa slaninom. Zatim dodajte kupus i začinite sa malo mlevene paprike, biberom i lovorovim listom. Dinstajte sve to nekih 15 minuta, ako počne da se lepi dodajte malo vode. Suvo meso operite i prokuvajte malo u šerpi, zatim ga odvojite od kostiju. Sve to stavite u tepsiju, a zatim i u rernu i pecite nekih sat vremena na 180°C.

Pročitajte i:  Krisi Tajgen donosi recept za sendvič sa tunjevinom i čedar sirom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. U podvarak ne ide crni luk i paprika onda dobijate drugu dimenziju kupusa i to nije podvarak, iseckan kupus se dinsta na dosta masti doda se po zelji suve slanine ili suve krmenadle, dva, tri čena belog luka i zapeče se u rerni. To je to, pravi starinski podvarak koji se po Beogradu kuvao još u 19.veku postoje zapisi da je to bilo najlepše zimsko jelo koje nije bilo skupo jer su mnoge ondašnje domaćice stavljale u njega samo suvu slaninu…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.