Naslovna Glavno jelo Jelo koje neodoljivo podseća na gulaš: Teleći perklet

Jelo koje neodoljivo podseća na gulaš: Teleći perklet

2880
1
Foto: Shutterstock

Perkelt je specijalitet mađarske kuhinje, sličan gulašu. Za razliku od čorbastog gulaša, perkelt ima gušću teksturu.

Sastojci:

600 g teletine
3-4 glavice crnog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike
kašika masti
kašika brašna
1 dl tople vode
2 dl pavlake
so

Priprema:
Meso iseći na manje kocke. Luk sitno iseckati, pa ispirjati na zagrejanoj masti. Dodati meso, posoliti, posuti crvenom mlevenom paprikom, pa poklopljeno dinstati na tihoj vatri, najpre u sopstvenom soku, a zatim dolivati po malo vode, dok meso sasvim ne omekša.
Brašno razmutiti sa malo hladne vode, dodati mesu, promešati, po potrebi dodati još malo tople vode, pa zajedno kuvati još 10 minuta. Na kraju umešati pavlaku.
Uz perkelt se služi testenina, valjušci od krompirovog testa ili pire od krompira.

Pročitajte i:  I zdravi i vitki: Revolucionarna mesna dijeta koja topi kilograme (JELOVNIK)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: secanja.com

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Mnogo mi se sviđaju vaši recepti,izvrsni su.Samo bih dodala da ja koristim kurkumu skoro u sva jela,daje lep ukus a i mnogo je zdrava.Inače koristim kurkumu kao suplement pro100 odlična je protiv upalnih dejstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.