Naslovna Glavno jelo Jednostavno i ukusno: Krompir na bečki način

Jednostavno i ukusno: Krompir na bečki način

17647
0
Foto: Shutterstock

Možete da služite kao glavno jelo ili kao prilog nekom mesu.

Sastojci:

1 kg krompira
150 g švapskog sira (ili krem sira)
2 praziluka
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike brašna
½ l mleka
1 kašika soli
po 1 kašičica majorana i majčine dušice
po ½ kašičice kima i bibera

Priprema:
Operite i kuvajte krompir pola sata u vodi. Prohlađen krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Jedan praziluk iseckajte i 5 minuta pržite na ulju, zatim dodajte brašno i postepeno mleko da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte sos desetak minuta uz stalno mešanje. U skuvan sos stavite sir pomešan sa jajetom, majoran, majčinu dušicu i kim.
U vatrostalnu činiju ređajte krompir isečen na kolutove, posolite i pobiberite ga, pa pospite iseckanim prazilukom i prelijte sosom. Ponovite redosled dok ne utrošite krompir i sos. Poslednji red je sos. Pecite u rerni na 180°C 20 minuta. Služite toplo.

Pročitajte i:  Brzo i jednostavno: Preokrenuti kolač od ananasa sa sirom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajsam.com

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.